Blog Zomerinspiratie - volgepakt rood autootje

Zomerinspiratie: creatief onderweg

Het is vakantie en we zitten weer met de hele bups in de auto, het vliegtuig of de trein. Het is warm, iedereen verveelt zich en je wilt de kids niet de hele tijd op hun telefoon of tablet hebben of misschien wil jij  dat zelf ook niet. Geen nood want met deze 3 spelletjes vervliegt de reis in een mum van tijd en heeft iedereen gegarandeerd lol. Tegelijkertijd train je je creativiteit op weg naar je bestemming. Drie vliegen in één klap, wat wil je meer?

Speel samen met je kinderen, vrienden, oma’s, je partner of gezellig als je in de file staat met de mensen naast je in de auto. De spelletjes zijn geschikt vanaf twee tot inprincipe oneindig vele personen en duren zolang als jullie er zin in hebben.

1. Mix en Match

Bij dit spelletje mix je de namen van voorwerpen die niet bij elkaar horen. Dat doe je zo. Je speelt in koppels. Speler 1 roept dasbord en dan koppelt speler 2 er een ander woord aan, bijvoorbeeld dasbordtijger. Nu mogen de andere spelers vragen: wat is een dasbordtijger? Tijd voor de twee spelers om dat samen uit te leggen.

Daarna is het volgende koppel aan de beurt. Bij een oneven aantal gaat speler 2 verder als koppel met speler 3 en die dan weer verder met speler1 enzovoort.

2. Fantaseer samen een verhaal

In dit spel ga je samen een verhaal bedenken. Alle spelers mogen om de beurt een zin toevoegen. Het begint zo: kies samen een auto die jullie op de snelweg inhalen of een groep die je tijdens de reis tegenkomt, bijvoorbeeld op het vliegveld. Het leukste is om een groot gezin te kiezen met veel bagage, bijvoorbeeld een volgepakte auto. Kijk allemaal goed wat deze mensen mee hebben (tent, picknickmand, fietsen, duikspullen, hond..), wie er bij hoort (ik zie 1 jongetje, 1 pubers meisje, een man en twee vrouwen) Vertel dat hardop aan elkaar. Dit zijn de ingredienten voor jullie verhaal. Bedenk vervolgens samen het verhaal:

• wie zijn de personen die in de auto zitten?
• waar gaan ze naartoe?
• wat komen onderweg tegenkomen etc.

Voeg er wat spannende (moord, gijzeling) of juist romantische elementen aan toe. Bepaal wie mag beginnen en laat jullie fantasie de vrije loop.

3. Snelweg Brainstorm

Dit is ideaal om in de auto te spelen. Er zijn altijd vraagstukken waar je ideeën voor zoekt, bijvoorbeeld wat gaan we allemaal voor leuks doen in Frankrijk? Gebruik als associatie de eerste letter op het nummerbord van de auto dat voor jullie rijdt. Bedenk voor elk letter minimaal 3 ideeën.
Stel dat is een G. Dan kunnen jullie: gewoon doen, gans eten, goddelijke wijn drinken. Durf ook wild te denken. Wie de meeste ideeën per letter bedenkt heeft deze ronde gewonnen! Let op, er mag door elkaar worden geroepen.

 

Veel spelplezier, ik wens je een heerlijke vakantie!