Training creatief denken en brainstormen

Merk jij dat je team weinig met echt nieuwe oplossingen en ideeën komt? Als het aan ons brein ligt, blijven we wandelen op de gebaande paden want de mens is een gewoontedier. In de training creatief denken leer ik jullie het gewone denken te verbreden. Te denken met een twist. Een training creatief denken helpt jullie om een innovatieve mindset te ontwikkelen die nodig is om te kunnen vernieuwen.

Het begint met een innovatieve mindset

Creatief denken kan iedereen. Veel van ons zijn alleen vergeten hoe het moet en houden vast aan logisch denken. Maar zoals Einstein ooit zei:

'Logisch denken brengt je van A naar B, creatief denken brengt je overal.'

Creatief denken is eenvoudig te leren. Als je eenmaal de creatieve vaardigheden onder de knie hebt, zul je ervaren dat out-of-the-box-denken veel makkelijker gaat. Creatief denken helpt ingesleten denkpatronen te doorbreken en met een nieuwe frisse blik naar een situatie of vraagstuk te kijken. Je ziet sneller nieuwe oplossingen of kansen waar anderen blijven steken in ‘probleemdenken’.

Merk jij dat:

  • jullie als organisatie of afdeling op zoek zijn naar nieuwe oplossingen maar jullie steeds weer uitkomen op hetzelfde?
  • medewerkers vaak opzien tegen brainstormen omdat er toch niet echt iets vernieuwends uitkomt?
  • het outside-the-box-denken en actief op zoek gaan naar nieuwe frisse oplossingen maar niet wil lukken?

Dan is het de hoogste tijd voor een training creatief denken. Creatief denken behoort tegenwoordig tot de top drie belangrijkste vaardigheden op de werkvloer. Het is in mijn ogen onontbeerlijk voor elke organisatie die innovatief en toekomstgericht wil werken.

In korte tijd heeft Britta ons geïnspireerd om anders te denken en ons oefeningen gegeven die we heel praktisch in kunnen zetten.

Louisa Marinussen, Directeur Care4Group

Iedereen kan creatief denken

Het leuke is dat je je hersenen kunt trainen om anders te denken net als de spieren in je lijf. Je zult versteld staan hoe snel jullie na de training nieuwe perspectieven en creatieve oplossingen ontdekken. En die brainstorm waar je mensen zo tegenop zien? Die is straks geen enkel probleem meer.

Na de training hebben jullie:

  • creatieve vaardigheden om los te komen van het gewone denken (outside-the-box-denken)
  • een creatiever brein dat altijd meer kansen en mogelijkheden ziet dan een ander
  • slimme denktechnieken waarmee jullie zelf aan de slag kunnen gaan om echt nieuwe ideeën te bedenken

Ik leer jullie graag creatief te denken om ideeën te laten stromen en innovatie in gang te zetten. Zullen we een sessie plannen?

Teamtraining Altijd een goed idee

Misschien wil je nog een stap verder gaan en je team blijvend verzekeren van innovatievermogen. Dan is de teamtraining Altijd een goed Idee geschikt. Tijdens deze training leer ik jullie de kneepjes van het creatieve brainstormen. Jullie ervaren de kracht van het creatieve proces en krijgen praktische handvatten om regelmatig zelf een ideeën-brainstorm te organiseren. Een leuke en inspirerende manier om structureel ideeën te laten stromen in je organisatie.

Door de training realiseer ik me dat creatief denken niet alleen 'ouside-the-box-thinking' is. Het gaat ook over je bewust worden van je aannames en oordelen en vaste denkpatronen waarin je snel terechtkomt. Dat kunnen doorbreken betekent echte verandering. 

Cursist opleiding WMO bij de WWZ-Academie

Faciliteren creatieve brainstorm

Wil je geen training maar zoek je begeleiding bij een brainstorm? Geen probleem. Tijdens een ideeën-brainstorm zet ik jullie in korte tijd in de creatieve modus. We gaan verder dan ‘gewoon brainstormen'. Door het kiezen van de juiste startvraag en de inzet van brainstormtechnieken, help ik jullie je denken een twist te geven zodat er een ongelooflijke ideeënstroom op gang komt. Door denkpatronen te doorbreken, wordt er letterlijk alle kanten op gedacht. Je zult versteld staan van het resultaat: nieuwe oplossingen en ideeën waarmee jullie de volgende dag meteen mee aan de slag kunnen.

Zin in een training of creatieve brainstorm? Bel, mail of app me!

Heb je interesse in een training creatief denken of wil je begeleiding bij een brainstorm? Neem dan gerust contact op, dan bespreken we je wensen. Ik help je graag de innovatiekracht binnen je team of te ontketenen! Training en coaching over creativiteit verzorg ik in het Nederlands, Engels en Duits.